Известие

Collapse
No announcement yet.

Много бавно загрява и не както трябва

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ми са струва че раздела за 156 може да му помогнат .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

охо

Ама то и аз трябва да го сменя този датчик , аз ушким знам че е на блока ама ако ме питаш що несъм го сменил - отговорът е че не го знам къде е точно . Ако някой може да снима и да ми покаже ...
      Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
      АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
      АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
      eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

Специално на 156 датчика може да е един и за таблото и за EDC- т. е. от компютъра се подава инфо към таблото. Но със сигурност има един на термостата. Сега рових- на 2.4 жтд има варианти с 2 или с 1 датчик. Най- добре колегата да си види в епера как е при него.
        Last edited by didod; d.m.y г., 19:52.
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

кофти,нямам от къде да го видя
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Отваряш епер он- лайн, пишеш си ВИН и гледаш.
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

може да звучи смешно,колега,но от скоро съм във форума и некои неща не са ми ясни,примерно епер???сайт ли е тва или специална стрница нещо........съжалявам ама тва е положението.......и с италянките не съм много на ясно,ма човек се учи докато е живс питане и до цариград се стига
              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

а

Само няма да се плашиш , от италиянките доста неща ще научиш за колите .
                Алфа Ромео 147 2.0 Selespeed НА ЧАСТИ 2 БРОЯ
                АЛФА РОМЕО 156 1.6 Т.С. НА ЧАСТИ
                АЛФА РОМЕО 147 1.6 Т.С.ЕКО НА ЧАСТИ
                eX Alfa Romeo 164 Super 2.5 TDi , 155 2.0 , 75 2.0

Comment

Бая работи ще научи ще влезе в един нов филм.

Comment

АЛФА 146 - Загрява добре, стига до червено и тогава пуска парно?

Въпреки, че тука се дебатят 164-ки, след щателно изчитане на 5 страници (до тук) развитие, темата ми влезе точно на проблема и реших да питам, `щото мисля, че въпросът е принципен, а не конкретно до модел.
                    Значи 146-та от подписа си заграява добре - примерно за 10-тина минути каране стига 80*. Обаче парно няма. Перка също не се включва. Подминава 80-те, отива към 100-те и като наближи примерно 120 и светне лампата (понякога и малко по-рано), едва тогава пуска парното. Перка през цялото това време не чувам. Червената лампа, ако е светнала, като тръгне топлото и почне да спада Темп-а, изгасва чак на малко над 80*.
                    Термостат смених преди 10-12 месеца. Факт е, и че отваря по някое време.
                    Имам съмнения за нещо кофти датчик или въдух някъде по системата?

Alfa 146 1.6 Boxer 8V 103 HP 1996

Comment

Колега к'ви са тея 120 градуса замери реалната температура и ако не съвпада ,датчика е отишъл на кино. Аз докато не ми работеше термостата карах се на 70 градуса и пак имах парно ,слабо ,но имаше. А ако наистина вдига 120 гледай да не си изпържиш мотора ,че това си е висока температура !
                      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                      Fiat Bravo II 1.4 90hp
                      sigpic
                      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Първо наистина виж за въздух, щом няма парно. Обаче това с градусите наистина стряска. Или наистина не върти водата заради въздух или освен това и датчик, бушон или реле за перка не работи. Ако има климатик, пусни го (преди да е загряла) да видиш перката ще тръгне ли с него.
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                          Колега к'ви са тея 120 градуса замери реалната температура и ако не съвпада ,датчика е отишъл на кино. Аз докато не ми работеше термостата карах се на 70 градуса и пак имах парно ,слабо ,но имаше. А ако наистина вдига 120 гледай да не си изпържиш мотора ,че това си е висока температура !
                          Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                          Първо наистина виж за въздух, щом няма парно. Обаче това с градусите наистина стряска. Или наистина не върти водата заради въздух или освен това и датчик, бушон или реле за перка не работи. Ако има климатик, пусни го (преди да е загряла) да видиш перката ще тръгне ли с него.
                          Не знам с кво точно да го мерна мотора, но на усет като отворя капак след 120 градуса - ме лъхва нормално топло, не усещам да е прегряло нещо. Нещата изглеждат нормални, маркучите от и към радиатор и термостат са горещи, но се пипат с ръка...

Взех един мултицет с Темп-сонда, евентуално с него да премеря някакси... Знам ли.

Факт е и че: При пуснато да духа парно, като дигне въпросната темп - поне на таблото стрелката като покаже толкова - ако допреди това е духало студено, сега се усеща топла струя и стрелката веднага почва да пада.... Ако наистина дигаше 120 градуса предполагам нямаше да изстива толкова бързо - просто за секудни слиза на 80... И после пак така и те така... Като се зачерви тръгва парното, като тръгне парното изстива и спира и парното и отново...

Не съм карал на дълъг път с тоя проблемда го видя как ще се държи при 4-5 часа каране... Но до 1-2 часа градско или близките околности си е така.
                          Бахмаааму.

Alfa 146 1.6 Boxer 8V 103 HP 1996

Comment

Тая скачащата температура ми прилича повечко на въздух в системата ,ама възможно ли е наистина толкова бързо да падне температурата ???
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Fiat Bravo II 1.4 90hp
                            sigpic
                            Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Я вземи си провери нивото на антифриза . Ако нивото е наред значи имаш въздух някъде в системата - и то не в парното . И не си прави експерименти , че да не разбереш колко в ремонта на боксера .
                              Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                              Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Първоначално публикувано от mochko1 Покажи съобщение
                                Тая скачащата температура ми прилича повечко на въздух в системата ,ама възможно ли е наистина толкова бързо да падне температурата ???
                                Пада и то много бързо . На едната служебна и капеше антифриза от едно водно съединение и когато остане ше на сухо вдигаше и сваляше температурите за норматив . Пускаш по инерция някъде и се вижда как пада без да се заглеждаш .

Comment

Working...
                                X